Mediation en Conflictmanagement

 

Een samenleving zonder conflicten is ondenkbaar. In de regel komen partijen er zelf wel uit. Maar wat als de standpunten zich verharden en een oplossing steeds verder uit zicht geraakt? Mediation als vorm van conflictbemiddeling brengt de partijen op vrijwillige basis aan tafel en zorgt er voor dat de partijen weer in gesprek komen. De mediator is de neutrale begeleider van het proces waarin partijen zelf aan een oplossing van hun geschil werken.

Dat mediation zo’n hoge vlucht heeft genomen is alleszins verklaarbaar. Zeker in vergelijking met een gang naar de rechter, die dan over partijen beslist, kent mediation vele voordelen. Wie voor mediation kiest, bespaart aanzienlijk op kosten en tijd. En niet zelden is het resultaat dat de verhouding tussen betrokkenen is verbeterd.Betrekt u een mediator via AAAtrigon, dan kunt u er van verzekerd zijn dat deze voldoet aan de hoogste beroepstandaarden. Alle aangesloten mediators zijn om te beginnen NMI-geregistreerd of gecertificeerd. Daarbovenop dient de mediator over minimaal 10 jaar relevante ervaring te beschikken.

Ook als uw bedrijf besloten heeft om geheel of gedeeltelijk met interne mediators te werken kunt u met een gerust hart bij AAAtrigonaan aankloppen voor advies en/of implementatie van pre-mediation en mediation.Bij groepsmediation is in het na-traject vaak coaching gewenst. Ook daarin kan AAAtrigon voorzien.Zie hiervoor bij Coaching.

 

 

 

 

Video