Basisvaardigheden mediation

Conflicten of dreigende conflicten komen in elke organisatie voor. Het is zaak om dergelijke situaties tijdig te herkennen. Hoe herken je nu dergelijke situaties en minstens zo belangrijk hoe los je ze op en voorkom je ze in de toekomst? Stel ik wel de juiste vragen, pleeg ik wel de juiste interventies?
Organisaties en hun omgeving worden steeds complexer, mensen die dagelijks met elkaar samenwerken hebben behoefte aan vaardigheden en interventie technieken welke onderlinge problemen voorkomen en de samenwerking
versterken.

Doelgroep
Medewerkers die in de dagelijkse praktijk voortdurend te maken krijgen met (dreigende) conflictsituaties, als gevolg van teleurstelling bij mensen.

Uitvoering
Het trainingsprogramma is interactief. De deelnemers oefenen in het aanleren van technieken en vaardigheden waardoor de deelnemer in de eigen praktijk effectiever met (dreigende) probleemsituaties zal omgaan. Door inzet
van deze technieken worden samenwerkingsproblemen voorkomen of sneller opgelost en kan bijvoorbeeld ziekteverzuim worden voorkomen of verkort. Gedurende de training zal er een voortdurende wisseling tussen theorie en praktijk plaatsvinden.

Effect
De deelnemers hebben kennis genomen van de basis mediationvaardigheden en kunnen deze in de praktijk toepassen. Hierdoor zal op een effectievere wijze met (dreigende) probleemsituatie worden omgegaan. Arbeidsconflicten en langdurige ziekteverzuim kunnen hierdoor worden voorkomen.
Verder leren de deelnemers samenwerkingsprocessen op gang te brengen of te bevorderen.
De training zal de slagvaardigheid en effectiviteit van de deelnemers vergroten.

Duur
De training duurt twee opeenvolgende dagen met een avondprogramma en overnachting.

Video